Wat zijn goede voorbeelden voor beplanting en inrichting?

Wij vroegen u eerder om parken te noemen die een goed voorbeeld vormen voor de toekomst van het Roomburgerpark. Hier zijn leerzame reacties op gekomen. Zie deze link.

Wij vroegen u daarna om hier een keuze uit te maken. We hadden 4 voorbeelden uitgekozen die iets zeggen over de inrichting en het type beplanting van het park. Wij vroegen u aan te geven welk voorbeeld of welke voorbeelden u het meest aanspraken en uw keuze kort toe te lichten in een reactie op dit bericht.

U koos in meerderheid voor optie 1 (Burgemeester Berkhoutpark) en 4 (Heempark het Thijssepark).

1. Burgemeester Berkhoutpark (Voorschoten)

Een gevarieerd park met waterpartijen, veel bomen- en plantensoorten en niveauverschillen.

2. Polderpark Cronesteyn (Leiden)

Een polderlandschap met weiden, sloten en bomengroepen.

3. Buurttuin Zoete Aarde (Zoetermeer)

Een stadstuin met o.a. een boomgaard en een bloemen- en kruidentuin.

4. Heempark Het Dr. J.P. Thijssepark (Amstelveen)

Een heempark met een inheemse wilde flora en fauna en waterpartijen. Bevat veel zeldzame plantensoorten.

31 gedachten over “Wat zijn goede voorbeelden voor beplanting en inrichting?”

 1. nummer twee, Cronesteyn, is prachtig, maar die hebben we al. nummer een wordt erg waterig, al die waterpartijen nemen veel plaats in en daar is ons park te klein voor. blijft over drie en vier, beide prima, alleen moet er wel ergens een veldje zijn om te spelen.

 2. Wat mij betreft mag het park blijven zoals het is, ik vind het prima zo (dat is ook het goedkoopste!), maar als ik dan toch moet kiezen kies ik 1 of 4. Er moet vind ik ook open ruimte blijven dus niet alles met bomen en struiken volplanten en er moet ruimte blijven om te spelen, voetballen (met doeltjes), rennen etc. De speeltuin moet ook blijven, die is erg leuk.
  De JOP mag wel weg!

 3. Een combinatie van 1 en 4, niet te statig en niet teveel water. En met mogelijkheden om bijvoorbeeld een balletje te trappen natuurlijk. Er moet in geleefd en gespeeld kunnen worden.

 4. Een mooi park met mooie bomen hebben we eigenlijk al.
  Het kan natuurlijk altijd mooier, maar wat mij betreft niet zo’n statig park met treurwilgen en een grote vijver.
  Lekker grasveldje zoals nu en het liefst geen horeca maar “Buurttuin Zoete Aarde” in voorbeeld 3, heeft een gezellige uitstraling.

 5. Voerbeeld 4 spreek mij het meest aan (meest) authentiek)en dan in combinatie met de bomen van voorbeeld 1. Bomen zorgen immers voor zuurstof en een betere luchtkwaliteit. In dit vervuilde deel van Europa geen overbodige luxe. Je zou ook een ecoloog om advies kunnen vragen wat in de omstandigheden van het Roomburgerpark qua natuurbehoud e.d. de beste optie is.

 6. In alle voorbeelden zitten goede elementen die meegenomen kunnen worden. Zowel park 1 en 4 zijn in een bepaalde landschapsstijl ontworpen. Deze twee parken zijn ook rond dezelfde tijd gemaakt als onze wijk. Wat dat betreft past zo’n landschapsstijl bij onze wijk. Een heempark in combinatie met bomen, struiken en kruiden die eetbare fruit, noten en blaadjes geven (voor de wildplukkers in onze buurt) kan een mooi geheel vormen (combi park 3 en 4). Als er met de bomen en struiken ook nog rekening wordt gehouden met de flora en fauna die in de omgeving voorkomt (park 2) dan wordt het volgens mij een heel mooi park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *