Je bekijkt nu Vrienden tegen de reuzenberenklauw

Vrienden tegen de reuzenberenklauw

Afgelopen zaterdag verwijderden vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Roomburgerpark de opkomende reuzenberenklauw uit het park. Zij deden dit onder leiding van Rinny Kooi die de vrijwilligers hielp de reuzenberenklauw te herkennen. De actie wordt de komende twee zaterdagen herhaald (8 mei en 15 mei). Om 10:30 verzamelen de vrijwilligers 10:30 bij de ingang van het park aan het Van Vollenhovenplein. Wilt u meehelpen? Draag dan kleren met lange mouwen en lange broekspijpen aan en trek handschoenen aan. Neem een schoffel of schep mee als u daarover beschikt.

De reuzenberenklauw is een invasieve plantensoort die berucht is omdat de sappen ernstige brandwonden op de huid en in de ogen kunnen veroorzaken. Deze plant moet zoveel mogelijk bestreden worden. Het is nu het goede moment om dit te doen omdat de planten nog klein zijn. De plant mag niet verward worden met de inheemse berenklauw die geliefd is als insectenlokker.

De Vrienden van het Roomburgerpark maken op dit moment een transformatie door. Van oorsprong vormden zij een actiegroep die onder andere campagne heeft gevoerd tegen het inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburg. Nu worden zij steeds meer een vrijwilligersorganisatie van groenbeheerders. Zo worden regelmatig schoonmaakdagen georganiseerd in het park en in de nabije omgeving. Ook wil de Stichting graag meedenken met de gemeente over beheer en onderhoud van het park.

Meer informatie: