Plan voor Leijsure-park Roomburg

Leijsure-park Roomburg

Dit is nu het beruchte plan voor het Leijesure-park Roomburg.  Extra hockeyvelden, tennisvelden, skatebaan, clubhuis, korfbalveld, basketballveld. Klik op de afbeelding om de kaart te bekijken.

Waar is dat groen eigenlijk gebleven?

Het bestand dat je kunt downloaden komt uit het “grijze circuit”. De initiatiefnemer stuurde het ons niet toe ondanks eerdere toezegging.

 

4 gedachtes over “Plan voor Leijsure-park Roomburg”

 1. Graag onderschrijf/ steun ik de reacties van Janine Melai en Pim Wehrmann.
  De tekening van het Leijsure-park Roomburg en de zeer veelomvattende omschreven wensdromen baren mij zorgen.
  Ik vraag mij af waarom het hele park op de schop moet voor de doelen die voor het wijkpark worden nagestreefd. Die doelen kunnen en worden ook nu al voor een groot deel gerealiseerd in de huidige situatie zonder de enorme financiële kosten die de geschetste plannen zullen vergen.
  Ik heb de indruk dat de ambities van vooral de hockeyclub die van een wijk(sport)park ver te boven gaan. Nu lijkt de wens om uitbreiding en ook makkelijk toegankelijk te worden voor nog meer leden van buiten de wijk en voor nog grotere de wijk en stad overschrijdende toernooien en evenementen leidend te zijn voor de met woorden “mooi” aangeklede plannen. Uitvoering van die plannen zal niet alleen voor torenhoge kosten maar ook voor behoorlijke en blijvende overlast gaan zorgen. En van een park zal als ik naar de tekening kijk nog nauwelijks sprake zijn.

 2. Domweg gelukkig in het Roomburgerpark

  Elke m2 groen die er nog is in Zuid Holland dient met hand en tand verdedigd te worden. Voor dit park geldt dat zeker ook. Niet ieder park hoeft een pretpark of sportaccommodatie te zijn. Er moet een stukje publieke ruimte over blijven in deze wijk waar je domweg je zelf kunt zijn.

 3. Mijnheer de wethouder,
  Op site van de gemeente Leiden gebruikt u vaak de woorden ‘samen’ en ‘samenwerken’. Zo schrijft u bijvoorbeeld: ‘En samenwerken, dat is ook waar we de komende jaren in de sport voor staan. De Leidse sportverenigingen zijn van groot belang voor de maatschappij. Niet alleen omdat het leuk en gezond is om te bewegen, maar juist ook als bindmiddel in de stad en in de wijken.’
  Meneer de wethouder, is een sportvereniging die groter wil worden en daartoe graag een deel van de leefruimte van omwonenden opslokt een bindmiddel voor de wijk? Wat met al die wijkbewoners die het net als u leuk en gezond vinden om te bewegen, maar met een hond aan de riem, een bal aan de voet of een kleuter aan de hand? In een park dat voor iedereen toegankelijk is?
  Waarom moeten die wijkbewoners hún gezamenlijke groen inleveren voor nog meer kale sportvelden van een besloten groepje anderen? Want laten we er niet omheen draaien, meneer de wethouder: die sporters die erbij komen als al die nieuwe velden gerealiseerd worden: die komen voor een groot deel niet uit onze wijk.
  De initiatiefnemers voor het ‘Leijsurepark’ denken groot, meneer de wethouder. Maar grote sportcomplexen horen niet in een woonwijk, die horen erbuiten. U vindt samenwerken belangrijk. Werk samen met de wijkvereniging en ontdek dat wij ons groen niet willen opgeven voor grootschalige ‘leijsure’ van anderen in onze wijk.
  P. Wehrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *