Groen goed voor u (uit het bestemmingsplan Zuidelijke schil)

bestemmingsplan foto

Wij verzinnen dat niet, dat staat allemaal in het bestemmingsplan:

“Een gezonde en gevarieerde stadsnatuur vervult belangrijke functies voor de stadsbewoner en draagt bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. De functie van natuur in de stad valt uiteen in drie categorieën: de sociale functie, de economische functie en de fysieke, ofwel regulerende functie.

  • De sociale functie: Een groene en gevarieerde omgeving bevordert het welzijn en de gezondheid van de bewoners. Natuur in de stad kan dienen als ontmoetingsplek maar ook als rustpunt. Je kunt er wandelen of sportief bezig zijn en natuur maakt een stad of wijk mooier en aantrekkelijker.
  • De economische functie: een natuurlijke omgeving is meestal een belangrijke voorwaarde voor vestiging van bedrijven. Mensen hebben vaak meer geld over voor een huis met groen en water in de nabijheid. Natuur verbetert dus het vestigingsklimaat van de stad.
  • De fysieke ofwel regulerende functie: een robuust en gevarieerde groenstructuur reinigt lucht en vangt stof. Tevens bevordert een groene omgeving de waterafvoer bij regen. Bomen en struiken remmen wind, geven verkoeling in de hitte en warmte in de winter.”