Wat zijn goede voorbeelden voor een multifunctioneel gebouw?

Wij vroegen u eerder om parken te noemen die een goed voorbeeld vormen voor de toekomst van het Roomburgerpark. Hier zijn leerzame reacties op gekomen. Zie deze link.

Twee ideeën hadden betrekking op een uitspanning in het park. Wij legden deze ideeën weer aan u voor. Uitgangspunt van de Gemeente is dat in het wijksportpark een multifunctioneel gebouw komt. Dit moet de bestaande clubgebouwen vervangen en ook toegankelijk zijn voor de buurt.

Wij vroegen u aan te geven welke van de twee voorbeelden u het meest aanspreekt in een reactie op dit bericht en uw keuze kort toe te lichten. Via de hyperlinks kon u meer informatie vinden over de ideeën.

1. Theehuis Leidse Hout (Leiden)

Theehuis in landschappelijke stijl met rieten dak.

 

 

2. Uitspanning in Van der Werf park (Leiden)

Groene uitspanning in de stijl van een Franse brasserie.

29 gedachtes over “Wat zijn goede voorbeelden voor een multifunctioneel gebouw?”

  1. Oh wat lekker zeg dat rieten dak. Een lust voor het oog. Een doorn in de portomonnee qua verzekering lijkt mij.
   Meneer Leunissen helemaal uit Leiderdorp over de brug? Wat een betrokkenheid en passie:)
   Doet u de groeten aan uw vrouw en aan uw beider zoons en aan Gijs junior? Ik zie u beiden graag volgend jaar zomer weer in goede gezondheid. Moet wel een beetje aan een spreekwoord denken over een schoenmaker. Maar goed wie ben ik? Vriendelijke groet Niek Bakker

 1. Een keuze maken geeft bij mij de reactie dat er al een besluit is.
  Ik mis de totale onderbouwing over parkeren, geluidoverlast, klinkt leuk multifunctioneel maar in de praktijk dus voor alle sporters. We hebben het over een buurtpark, een plek om te wandelen tot rust te komen, waar kinderen kunnen spelen en voor jong en oud is om te genieten. Ik zie niet het nut van een multifunctioneel gebouw hier in te zetten.
  In Leiden zijn er genoeg van dit soortgelijke bestemmingen.

 2. Beste buren,
  Voor ik zou kiezen voor paviljoens of bepaalde uitstraling in groen, ik zie dat als uitvoering van ideeën, lijkt me dat de functies van het roomburgpark nog helderder moeten zijn; zijn we het al met alle partijen eens over de verhouding gebonden/verenigings- en ongebonden sport oppervlakte, een veto op het kappen van bomen (Leidse duurzaamheidsambities), hoe het park deel uit maakt van onze hele buurt? Ik kan me slecht voorstellen dat ik ontspannen een krantje kan lezen in dezelfde ruimte als er oorverdovende sportersvreugde om mij heen is. De inrichting van ons park kan toch ook niet los gezien worden van de 2000 kinderen die twee keer per dag door onze buurt trekken mét ouders, auto’s, fietsen, scooters en step, zónder fietspaden of uitdagende en veilige aanlooproutes voor kinderen? Ons Roomburgpark kan toch niet los gezien van het parkeer gedoe ,dat er ook is voor welwillende sporters; wat willen wij met elkaar daarmee? (meer parkeerplaatsen of sporters vast warm laten lopen?) Ik zelf wil graag in de buurt kunnen wandelen in het groen, veilig kunnen oversteken, naar de enige speelplaats gaan die toegankelijk is voor gehandicapte kinderen en een plaats bieden aan gebonden sporters (ook al zijn dat er maar 2,1 % van de Leidse bevolking op de clubs hier). Maar ook wil ik een plek bieden aan opgroeiende jeugd, die een balletje trappen, lekker buiten kunnen spelen en aan jeugd die wil chillen met elkaar, maar wel zo dat ik daar geen minuut minder door slaap. En hoe richt je dán met elkaar openbaar groen in? Volgens mij is er nog veel meer mogelijk dat een mooi paviljoen. Ik ben voor eerst het totaal plaatje te schetsen om te voorkomen dat het een beetje niks van dit, maar ook een beetje niks van dát wordt.
  een hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *