Kadernota Sport en Bewegen 2013-2018 – sportnota Verleiden tot Bewegen

Sportnota

Oftewel : hoe het allemaal begon. In deze nota uit 2012  wordt ingegaan op de ruimtetekorten van hockeyvereniging Roomburg.

In de Samenvatting staat daarover: “Een specifiek aandachtspunt is het ruimtetekort bij de hockeyvereniging Roomburg. De afgelopen jaren zijn verschillende mogelijkheden onderzocht om extra hockeyvelden te realiseren op nieuwe sportlocaties (Roomburg, Matilopark, Oostvlietpolder), maar dat heeft uiteindelijk niets opgeleverd.
Wij zien daarom af van de uitbreiding van het totale sportareaal om de aanleg van extra hockeyvelden te realiseren, omdat dit ruimtelijk en praktisch niet mogelijk is of in strijd met andere bestemmingen en belangen. Wij zullen in overleg met de betrokken verenigingen uitbreiding van de hockeyvelden realiseren op bestaande sportaccommodaties die met onderbespeling te maken hebben. Door de concentratie van korfbal op een beperkt aantal (kunstgras)velden is het mogelijk capaciteit vrij te spelen voor andere sporten.
Dezelfde oplossing geldt voor de ruimteproblemen bij tennis.

Oftewel: plannen waarin hockeyvereniging Roomburg uitbreidt in het Roomburgerpark zijn strijdig met de uitgangspunten uit de Sportnota. Waarvan akte.