Een gedachte over “Voorbeeldpark 1: Het Zuiderpark”

 1. Als ongeorganiseerde sporter wil ik graag reageren. Bedankt voor dit leuke plan!
  Misschien vergis ik me, maar het thema ‘wijksportpark’ zie ik nog te weinig terug in het plan. Wat ik lees, wekt bij mij enigzins de indruk dat de bedenkers geen van allen zelf buiten sporten (afgezien van een ommetje wandelen), maar iets bedenken voor anderen. Dat is goedbedoeld, maar pas op dat je dan niet iets krijgt dat de beoogde doelgroep, ‘de ongeorganiseerde sporter’, onvoldoende bereikt en aanspreekt.
  Ik zal daarom vanuit mijn eigen ervaring en behoeften wat suggesties geven. Ik zou zelf het park gebruiken om hard te lopen, in verbinding met andere stukken groen in de buurt, zoals de Bult en Cronesteijn. Dan moeten er wel goede verbindingen zijn, zodat je makkelijk kunt doorlopen. Een mooi rondje (ca 10 km?) zou dan zijn vanaf de Burggravenlaan door het bestaande park aan de Uhlenbeckkade, oversteken naar het wijkpark Roomburg, dan via Suringarstraat doorsteken naar fietspad langs kanaal, stukje langs kanaal, over de brug naast het spoor, rondje Cronesteijn, terug andere kant kanaal, over de Bult, en terug over de Caesarbrug.
  Een aantal verbindingen vraagt dan nog denkwerk.

  Verder over het plan en de beoogde trimbaan (dat is een beetje jaren 70-taal ): Zo’n parcour als in Rotterdam, met touwbruggen, hang- en klimdingen, is leuk. Vaak gemaakt voor kinderen, maar voor volwassenen kan het ook heel leuk zijn. Belangrijk om dan verschillende moeilijkheidsgraden voor verschillende mensen in te bouwen, uitdagingen en groeimogelijkheden. Niet elke sporter is een sterke jongeman van 1.85. Ook uitleg van wat je kunt doen met de verschillende toestellen. Die moeten dan wel vandalisme-proof zijn.

  Nog iets om rekening mee te houden:
  Als het wat warmer is (vanaf april- oktober) zitten er ’s avonds laat en ’s nachts in het park en de speeltuin groepjes jongeren, kletsen, drinken, blowen, schreeuwen, ‘keten’. Als dichtbij wonende buur ben ik daar niet altijd blij mee, al snap ik wel dat ze ergens heen willen. Er gaat ook weleens iets in de fik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *