Jubileumbordje bij de ingang van het park

Noot van de redactie: Rinny Kooi zal regelmatig een bijdrage schrijven over flora en fauna van Het Roomburgerpark. Haar virtuele rondleiding start bij de ingang van het park waar ooit een zwarte els stond.

In 2006 bestond de Burgemeesterswijk 100 jaar. Dat werd gevierd. Ook werd er in het Roomburgpark een zwarte populier aangeplant bij de ingang naast de flat aan het Van Vollenhoveplein. Dat gebeurde op de landelijke boomplantdag.  Tegelijk werden er nog enkele andere zwarte populieren aangeplant. Natuurlijk kreeg die boom ook een mooi jubileumbordje. 

Diverse keren hebben vandalen de boom zwaar beschadigd en moest er een nieuwe worden aangeplant. Op een bepaald moment is men met dat opnieuw aanplanten maar gestopt. Het enige wat nu nog rest is een deel van het ook door vandalen beschadigde bordje.  

Moeten we dit ‘zielige bordje’ dat zich heel goed weet te handhaven nu nog beschouwen als een monument voor het 100 jarig bestaan van de Burgemeesterswijk? Als we nu naar die andere bomen kijken weten we hoe de oorspronkelijke er nu uit had gezien! 

Rinny E. Kooi, bioloog