Groen voor de Toekomst

previous arrow
next arrow
Slider

Ons Roomburgerpark, wijkpark

Ons wijkpark is een oase van rust, ontspanning en recreatie voor onze buurt. Het zuivert onze lucht, verbetert onze waterhuishouding, verkoelt ons in de hitte, is mooi om naar te kijken, en huisvest vele planten- dieren- en vogelsoorten. Dit alles draagt bij aan ons welbevinden en onze gezondheid. Iedereen mag er van genieten op elk moment dat hij of zij dat wil.

Is ons wijkpark perfect? Dat niet, maar we geven het wel een dikke 8. Wat moeten we doen om een 9 of een 10 te scoren?

Hiervoor grijpen we graag terug op suggesties die gedaan zijn door wijkbewoners op onze website roomburgerpark.nl (Uw bijdrage aan het haalbaarheids-onderzoek). Wilt u weten hoe ons ideale park eruit ziet? Bezoek dan eens Het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten of  neem een kijkje in Heempark het Dr. J.P. Thijssepark in Amstelveen.

Van sportpark naar wijksportpark

Het sportpark is op dit moment de locatie waar georganiseerde sportbeoefening aangeboden wordt door de hockeyvereniging en tennisclub. Het sportpark vervult een belangrijke maatschappelijke functie en draagt bij aan de volksgezondheid.

Is er wat te verbeteren? Zeker. Het sportpark heeft nu een gesloten karakter en de clubs zijn relatief in zichzelf gekeerd. Wat moet er gebeuren om van het sportpark een wijksportpark te maken?

Haal de hekken weg die het complex afsluiten en maak het toegankelijk voor de buurt. Zorg er voor dat de terreinen een groene uitstraling hebben met behulp van beplanting. Stel voorzieningen tijdens daluren open voor gebruik door buurtbewoners. De hockeyclub geeft hierin al het goede voorbeeld.

Kies voor een omvang en ambitie die passen bij de wijk. We weten dat de hockeyclub populair is in de hele stad maar grootstedelijke stadsambities passen helaas niet op deze locatie. Probeer niet van het wijksportpark een stadssportpark te maken.

Verbind wijkpark en wijksportpark

Verbind wijkpark en wijksportpark door de paden van beide parken op elkaar aan te sluiten. Zo kan de jogger eventueel in het wijksportpark een groter rondje maken en kan de hockey-ouder in het wijkpark de drukte even ontvluchten.

Vervang de clubkantines van beide sportclubs door 1 ontmoetingscentrum waarin de buurtbewoners zich welkom voelen. Denk qua uitstraling dan eerder aan een Engelse theetuin dan aan een Duitse bierkroeg.

Maak plannen voor het park niet alleen, maar samen!

Zorg goed voor ons ‘Roomburg forest’

Wij horen dat de Gemeente mooie stappen zet met de aanleg van ‘tiny forests’. Onze oproep luidt: behoud allereerst ook ons ‘Roomburg forest’!