Je bekijkt nu Referendum Roomburgerpark

Referendum Roomburgerpark

Vrijdag 23 oktober: 874 steunbetuigingen

Mededeling: het benodigde aantal handtekeningen is behaald. Wij roepen iedereen op die nog handtekeningen heeft liggen deze uiterlijk maandag 26 oktober in te leveren op de De Laat de Kanterstraat 32.

Beste inwoners van Leiden,

De gemeente Leiden wil een vierde hockey kunstgrasveld in het groene Roomburgerpark aanleggen. Dit verkleint het park met 6000 m2 kunstgras. Er komen lichtmasten en hoge hekken in het park en er worden 67 bomen gekapt. Dit leidt tot achteruitgang van de biodiversiteit, geluidsoverlast, lichtoverlast en hittestress. Dit is ook het zoveelste project waarin de gemeente niet heeft geluisterd naar de bewoners.
Er is een initiatief voor een referendum gestart om dit tegen te gaan. Daar zijn 750 handtekeningen voor nodig van kiesgerechtigde Leidse inwoners. Lees meer over de referendumprocedure op de website van de gemeenteraad.

U kunt de handtekeningenlijst hieronder downloaden. Ingevulde lijsten kunnen tot 26 oktober in de bus gedaan worden bij De Laat de Kanterstraat 32  2313 JV Leiden. De referendumverordening gebiedt met de hand ingevulde lijsten.

Wanneer de Referendumkamer ons referendumverzoek accepteert komt er later in het jaar een tweede handtekeningenronde waarbij 5.000 steunbetuigingen voor een referendum moeten worden opgehaald. Wij zullen dan opnieuw om uw hulp vragen! Voor vragen kunt u terecht bij behoudalhetleidsstadsgroen@gmail.com

Voor dit referendum zullen wij ook kosten maken in de vorm van een advertentiecampagne. Wilt u ons financieel steunen? Maak dan uw donatie over naar rekening NL36INGB0009466863 t.n.v. Stichting Vrienden van het Roomburgerpark te Leiden onder vermelding van “referendum” of doneer via deze link. De Stichting heeft de ANBI-status.