PERSBERICHT: 4.069 handtekeningen voor behoud van groen in de wijk

Buurtbewoners uit de Professoren- en Burgemeesterswijk verzamelden met een petitie 4.069 handtekeningen om groen te behouden in hun wijk. Esther de Lange zal namens de Vrienden van het Roomburgerpark de handtekeningen op 9 mei overhandigen aan wethouder Dirkse in de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving. De actie is gestart omdat de Gemeente in een haalbaarheidsonderzoek heeft geadviseerd de hockeyclub te laten uitbreiden in het Roomburgerpark en op het Trigonterrein.

Op 9 mei kan er worden ingesproken n.a.v. de resultaten van het Haalbaarheidsonderzoek Wijksportpark Roomburg dat de gemeente enkele weken geleden afrondde. De Vrienden van het Roomburgerpark hebben schriftelijk gereageerd op de resultaten van het onderzoek. Zij zeggen over het onderzoek dat het niet objectief is uitgevoerd en van begin af aan de intentie heeft gehad de hockeyclub te bevoordelen boven bewoners en andere belanghebbenden. Daarnaast reiken zij alternatieven aan voor uitbreiding van de hockeyclub die volgens hen groener zijn, op draagvlak in de wijk kunnen rekenen en miljoenen euro’s minder kosten dan de 7,4 miljoen die de Gemeente nu wil uittrekken voor de uitbreiding. De inspraakreactie van de Vrienden is na te lezen via deze link.

Op 20 juni neemt de gemeenteraad een besluit. Wij vragen alle raadsleden nog eens goed naar de groene standpunten te kijken in hun verkiezingsprogramma’s en vervolgens deze vraag te beantwoorden:

Kan de Raad het aan de Leidenaars uitleggen dat een sportclub voor veel geld mag uitbreiden in het groen terwijl er sportvelden leeg staan?

Lees de petitietekst na via deze link.

2 gedachten over “PERSBERICHT: 4.069 handtekeningen voor behoud van groen in de wijk”

  1. De vraag “Kan de Raad het aan de Leidenaars uitleggen dat een sportclub voor veel geld mag uitbreiden in het groen terwijl er sportvelden leeg staan?” is beantwoord: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190510_85700379/factcheck-071-geen-voetbalvelden-over-voor-hockey-roomburg .

    Er is geen plek. Ik heb het hier al heel vaak gezegd, en ik denk dat het met deze factcheck nog belangrijker geworden is, samenwerken, open staan voor andermans (vrouws) ideeën zorgt voor betere oplossingen. De hockeyclub heeft zo bijvoorbeeld al zijn loopstrook aangeboden om het verkeersprobleem te verkleinen en om de van Vollenhovenkade-west autoluw te kunnen maken en te vergroenen. Dat is denk ik ook gebeurd door de protesten over eventueel groenverlies en parkeerproblemen.

    Laten we dus gaan samenwerken om een mooi duurzaam wijksportpark te maken met een buurtclubhuis.

    p.s. ja mijn kinderen hockeyen, ja ik tennis en ja ik maak gebruik van het parkdeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *