Teken onze petitie voor behoud van groen in de wijk

De Gemeente Leiden wil hockeyclub Roomburg twee extra kunstgrasvelden geven in de Professoren- en Burgemeesterswijk.
Eén veld zou in het Roomburgerpark moeten komen (samen met een extra parkeerterrein), het tweede op het huidige Trigon-terrein aan de Cronesteinkade. Op beide locaties zal hierdoor waardevolle natuur in de wijk moeten sneuvelen. Lees meer in ons persbericht hierover.

Wil je ons steunen? Teken dan onze on-line-petitie voor behoud van groen in de wijk: https://geenkunstgrasleiden.petities.nl

Tussenstand 5 mei

 • 2.635 digitale handtekeningen
 • 1.434 papieren handtekeningen
 • Totaal: 4.069 handtekeningen

7 gedachten over “Teken onze petitie voor behoud van groen in de wijk”

 1. Ja ja zo gaat dat in Leiden helaas, als B en W het in het hoofd hebben , Is het er NIET uit te krijgen. Toen ik 19 jaar geleden de speeltuin op zetten , mocht er niets voor het milieu te sparen. Bij gratie mocht er een porto cabine geplaatst worden voor een toilet met portier.
  1 jaar later werd er een huis geplaatst , ja dat kwam goed uit ,want dat is voor de kinderopvang. De speeltuin is van begin af aan, de drukst bezochte van Leiden, en hier mee het park. Er zijn vele goede
  en creatieve oplossingen voor de sporters, maar nee ze moeten en zullen hun zin door drammen. Meer parkeer ruimte is helemaal van de zotten , zijn het nou sportlui of doen ze als of, en gaan ze voor de after hockey??? U gelooft het niet , maar mensen uit de wijk gaan met de auto naar de hockey, of halen hun kinderen op . Wie goed kijkt ziet op heel veel tijden , dat veel velden niet bezet zijn. Nooit van een ledenstop gehoord? Over een paar jaar gaat deze geschiedenis zich herhalen , en dan? Kom aan hockeyclub Roomburg laat je creatieve geest ff werken , en zorg voor een oplossing binnen het eigen terrein.

 2. Ik woon ruim 30 jaar met veel plezier in deze wijk. In die tijd ben ik zeer gehecht geraakt aan het Roomburgerpark. Het wandelen met de hond, de vele sociale contacten en gewoon het rustig zitten op een bankje en genieten van de vogels en alles wat het park te bieden heeft. Nu dreigt weer een fataal besluit het park voor altijd van de kaart te vegen omdat de huidige tijdgeest sport op grote schaal en met elkaar belangrijk vindt. Uiteraard ben ik ook van mening dat sport van belang is voor lichaam en geest. De vraag is alleen of dit moet gebeuren op een locatie waar vele wijkbewoners al generaties van genieten. Dit is voor onze wijk het enige groene rustpunt en dat dreigt nu ten prooi te vallen aan de populariteit van de hockeyvereniging. Zet de gemeente dit door dan gaat het park voor altijd verloren. Gegeven het feit dat wij, in het kader van ons klimaat en milieu goed na moeten denken over elke boom die wij kappen en elk stuk groen dat wij opofferen, lijkt het vanzelfsprekend dat wij alternatieve locaties zoeken voor de hockeyvereniging. Ook hierin dienen wij verantwoordelijk te handelen voor onze kinderen en kleinkinderen. Korte termijn denken is in het licht van de berichtgeving met betrekking tot de klimaatverandering mijns inziens fataal voor alles waar wij als mensen van afhankelijk zijn.

  1. Ook ik ben een fan van het park, en ik ben een sporter. Mijn kinderen hockeyen, de oudste bijna 25 jaar, de jongste bijna 15 jaar. Mijn vrouw en ik tennissen. De hockeyclub en ik denk de tennisclub ook is al 65 jaar buurtbewoner, 70 % van de jeugd komt uit het Roodenburgerdistrict.

   De gemeente wil dat alle Leidenaars een actieve en gezonde levensstijl hebben. Daar past een wijksportpark heel mooi bij.

   U noemt terecht de vele functies die het park heeft zoals groenbeleving, sport, ontmoeting en rust. De initiatiefnemers van een nieuwroomburgerpark komen nu juist met ideeën die deze functies van het park verenigen. Daarbij willen de initiatiefnemers de verkeersstromen in de wijk verleggen naar de Kanaalweg en daarmee de parkeerproblemen oplossen.

   In die plannen van een open wijksportpark gaan de hekken verdwijnen, komt er een grotere biodiversiteit en zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om wateroverlast in de wijk te beperken door ondergrondse opslag bij de sportvelden.

   De plannen bieden heel veel, van duurzaamheid tot ontmoeting, van groen tot sport, van veiligheid tot plezier.

   Kijk eens rond op deze site https://nieuwroomburgpark.nl/ en geef uw ideeën en input. Samen moeten we er uitkomen.

 3. Gemeenten onze wijk moet het groen behouden ,er wordt al genoeg gebouwd !!! En er zijn andere locatie,s voor de hockey te vinden maar niet meer In onze wijk!!voor onze bewoners moet deze groen blijven !!en ook niet meer overlast bezorgen!!

 4. Neem aan dat er ook subsidie meegemoeid is, in dat geval is het dus gesubsidieerde destructie van natuur. Stop met het vernietigen van onze leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *