Teken onze petitie voor behoud van groen in de wijk

De Gemeente Leiden wil hockeyclub Roomburg twee extra kunstgrasvelden geven in de Professoren- en Burgemeesterswijk.
Eén veld zou in het Roomburgerpark moeten komen (samen met een extra parkeerterrein), het tweede op het huidige Trigon-terrein aan de Cronesteinkade. Op beide locaties zal hierdoor waardevolle natuur in de wijk moeten sneuvelen. Lees meer in ons persbericht hierover.

Wil je ons steunen? Teken dan onze on-line-petitie voor behoud van groen in de wijk: https://geenkunstgrasleiden.petities.nl

Je kunt ook het handtekeningenformulier downloaden en zelf printen via deze link.

Tussenstand 19 april

 • 2.564 digitale handtekeningen
 • 1.243 papieren handtekeningen
 • Totaal: 3.807 handtekeningen

6 gedachten over “Teken onze petitie voor behoud van groen in de wijk”

 1. Ik woon ruim 30 jaar met veel plezier in deze wijk. In die tijd ben ik zeer gehecht geraakt aan het Roomburgerpark. Het wandelen met de hond, de vele sociale contacten en gewoon het rustig zitten op een bankje en genieten van de vogels en alles wat het park te bieden heeft. Nu dreigt weer een fataal besluit het park voor altijd van de kaart te vegen omdat de huidige tijdgeest sport op grote schaal en met elkaar belangrijk vindt. Uiteraard ben ik ook van mening dat sport van belang is voor lichaam en geest. De vraag is alleen of dit moet gebeuren op een locatie waar vele wijkbewoners al generaties van genieten. Dit is voor onze wijk het enige groene rustpunt en dat dreigt nu ten prooi te vallen aan de populariteit van de hockeyvereniging. Zet de gemeente dit door dan gaat het park voor altijd verloren. Gegeven het feit dat wij, in het kader van ons klimaat en milieu goed na moeten denken over elke boom die wij kappen en elk stuk groen dat wij opofferen, lijkt het vanzelfsprekend dat wij alternatieve locaties zoeken voor de hockeyvereniging. Ook hierin dienen wij verantwoordelijk te handelen voor onze kinderen en kleinkinderen. Korte termijn denken is in het licht van de berichtgeving met betrekking tot de klimaatverandering mijns inziens fataal voor alles waar wij als mensen van afhankelijk zijn.

  1. Ook ik ben een fan van het park, en ik ben een sporter. Mijn kinderen hockeyen, de oudste bijna 25 jaar, de jongste bijna 15 jaar. Mijn vrouw en ik tennissen. De hockeyclub en ik denk de tennisclub ook is al 65 jaar buurtbewoner, 70 % van de jeugd komt uit het Roodenburgerdistrict.

   De gemeente wil dat alle Leidenaars een actieve en gezonde levensstijl hebben. Daar past een wijksportpark heel mooi bij.

   U noemt terecht de vele functies die het park heeft zoals groenbeleving, sport, ontmoeting en rust. De initiatiefnemers van een nieuwroomburgerpark komen nu juist met ideeën die deze functies van het park verenigen. Daarbij willen de initiatiefnemers de verkeersstromen in de wijk verleggen naar de Kanaalweg en daarmee de parkeerproblemen oplossen.

   In die plannen van een open wijksportpark gaan de hekken verdwijnen, komt er een grotere biodiversiteit en zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om wateroverlast in de wijk te beperken door ondergrondse opslag bij de sportvelden.

   De plannen bieden heel veel, van duurzaamheid tot ontmoeting, van groen tot sport, van veiligheid tot plezier.

   Kijk eens rond op deze site https://nieuwroomburgpark.nl/ en geef uw ideeën en input. Samen moeten we er uitkomen.

 2. Gemeenten onze wijk moet het groen behouden ,er wordt al genoeg gebouwd !!! En er zijn andere locatie,s voor de hockey te vinden maar niet meer In onze wijk!!voor onze bewoners moet deze groen blijven !!en ook niet meer overlast bezorgen!!

 3. Neem aan dat er ook subsidie meegemoeid is, in dat geval is het dus gesubsidieerde destructie van natuur. Stop met het vernietigen van onze leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *