Wat zijn goede voorbeelden voor een multifunctioneel gebouw?

Wij vroegen u eerder om parken te noemen die een goed voorbeeld vormen voor de toekomst van het Roomburgerpark. Hier zijn leerzame reacties op gekomen. Zie deze link.

Twee ideeën hadden betrekking op een uitspanning in het park. Wij legden deze ideeën weer aan u voor. Uitgangspunt van de Gemeente is dat in het wijksportpark een multifunctioneel gebouw komt. Dit moet de bestaande clubgebouwen vervangen en ook toegankelijk zijn voor de buurt.

Wij vroegen u aan te geven welke van de twee voorbeelden u het meest aanspreekt in een reactie op dit bericht en uw keuze kort toe te lichten. Via de hyperlinks kon u meer informatie vinden over de ideeën.

1. Theehuis Leidse Hout (Leiden)

Theehuis in landschappelijke stijl met rieten dak.

 

 

2. Uitspanning in Van der Werf park (Leiden)

Groene uitspanning in de stijl van een Franse brasserie.

29 gedachten over “Wat zijn goede voorbeelden voor een multifunctioneel gebouw?”

 1. Multifunctionele gebouwen worden vaak zielloze gebouwen of in overwegende mate geclaimd door de grootste gebruikers. Dat risico bestaat t.a.v. hockeyclub Roomburg, een vereniging met een duidelijk “feestimago”, waar roken en drank met sport wordt gecombineerd. De nu voorgestelde gebouwen zijn primair horecabedrijven en geen sport- of kinderopvang faciliteiten. Horeca in het Roomburgerpark is beslist geen wens van de buurt en slechts beperkt nodig als ondersteuning van het “verenigingsleven” van de huidige sportverenigingen en voor de kinderopvang.

 2. De uitspanning zoals in het van der Werfpark ziet er fraai uit.
  Past bijzonder goed in een groene omgeving. Voor de sporters moeten er wel voorzieningen worden gerealiseerd om te douche en zich om te kleden.
  Het zou een gebouw moeten zijn waar de buurt bewoners zich ook thuis voelen, waar zij iets kunnen drinken .
  Kortom een soort buurt ontmoetingsplek.
  Zeker geen feestplek tot laat in de nacht.

 3. Clubgebouw tennisclub aanpassen zodat het een volwaardig buurthuis/café/restaurant wordt à la de Tuin van de Smid.

  Clubgebouw hockey aanpassen, zodat het zowel voor de tennis – als de hockey club kleedkamers en douches biedt.

  Grote feesten (vaak met veel drank) verbieden, past niet bij een sportclub. Wil men dat toch, dan graag buiten de wijk

 4. Ben voorstander van een multifunctioneel sport-/buurthuis. Gezien de nabije ligging van De Tuin van de Smid hoeft het wat mij betreft geen van beide voorbeelden te zijn. Ik kom in meer sportgelegenheden waar dit door schuifwanden mogelijk wordt gemaakt.

 5. Ik kies de Tuin van de Smid. Alleen open overdag zodat geen overlast in de avonduren voor de buurt. Vraag de eigenaar van de Tuin om advies voor management. Die doet het prima, helemaal goed voor een gelegenheid in een park.

 6. Het lijkt mij geldverspilling om de 2 bestaande clubhuizen af te bereken die nog in goed staat verkeren en een nieuw groot, hoog multifunctioneel gebouw neer te zetten. Voor de sporters gaat ook het clubgevoel weg en voor de buitenstaanders is het niet altijd leuk om tussen bv feestende hockeyteams te zitten. Een groot multifunctioneel gebouw lijkt mij als buurtbewoner ook niet gezellig om te gaan zitten.
  Ik zou de clubgebouwen laten staan (ook het goedkoopste!) en daarnaast wellicht een kleine uitspanning (geen restaurant) bouwen(zoals bv vd werffpark, Leidse hout, theehuis de Horsten) die beperkte openingstijden heeft ivm de overlast (geluid , verkeer). Mijn inziens zou die het beste aan de kant van de Kanaalweg gebouwd kunnen worden ivm de overlast, bv naast de tennisclub met mooi uitzicht over het park.

  1. Mee eens, echter zonder nóg een uitspanning, maar liever een aanpassing zoals Netty Qualm voorstelt, wel gericht op een intieme en kleinschalige uitstraling.

 7. In het gebouw moeten de mensen van tennis, hockey, schoolsport etc. zich kunnen omkleden en douchen lijkt mij.
  De voorbeelden 1 en 2 zijn dan aan de krappe kant….

 8. Ik denk zoals al door buurtgenoten wordt aangegeven dat je moet oppassen dat het geen feestzaal wordt. Een theehuis met Alcoholvergunning maar niet open tot laat in de avond zou wel kunnen. Een beetje zoiets als de tuin van smid in Cronensteijn. En dan niet te groot want zo omvangrijk is het park Roomburg ook weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *