Voorbeelden voor de toekomst van het Roomburgerpark

17 september deed de Gemeente aan de werkgroep “Haalbaarheidsonderzoek Roomburgerpark” de uitnodiging voorbeelden van parken in te dienen die model kunnen staan voor de toekomst van het park. Naar de geselecteerde voorbeelden zal een excursie worden georganiseerd.

Wij (Vrienden van het Roomburgerpark) besloten hierin samen te werken met 6 Verenigingen van Eigenaren omdat onze ideeën over de toekomst van het park dicht bij elkaar liggen. Wij adviseren Het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten als voorbeeld te nemen en Heempark het Dr. J.P. Thijssepark in Amstelveen. Ook hebben wij suggesties ingebracht om het trapveldje en het sportpark te vergroenen en het park aantrekkelijker te maken. U kunt onze brief aan de Gemeente nalezen via deze link.

Al vrij snel kwam de Gemeente met een reactie:

“Bedankt voor jullie inbreng. De voorbeelden worden meegenomen t.b.v. het haalbaarheidsonderzoek, maar we zullen de locaties niet bezoeken. We vinden dat deze onvoldoende aansluiten bij wat we willen laten zien. Op dit moment hebben we dan ook 2 locaties geselecteerd waarvan wij denken dat sport en groen mooi samen gaan.”

Dit was natuurlijk niet de reactie waarop we gehoopt hadden. Wordt vervolgd.

 

5 gedachtes over “Voorbeelden voor de toekomst van het Roomburgerpark”

  1. Dat is nogal een opmerkelijke reactie voor een participatietraject. Ze vragen om voorbeelden en dan geven jullie die – na raadpleging van ‘de achterban’ – dan geeft de gemeente aan dat het onvoldoende aansluit op wat de gemeente wil laten zien… Het lijkt er, naar mijn mening, op dat de gemeente haar plan al klaar heeft en dat er dus geen sprake is van participatie. Ik zie de bui al hangen… het lijkt me toch niet de bedoeling dat we uit drie ongewenste varianten de minst slechtste moeten kiezen zodat de gemeente daarmee kan concluderen dat er draagvlak is in de wijk (onder het motto: u heeft zelf gekozen).

  2. Kunstgras is weliswaar groen, maar bestaat uit kunststof groen en afvalrubber waarvan de toxische werking op huid en longen enige tijd in de belangstelling heeft gestaan. Over milieu aspecten van kunst gras en de duurzaamheid is de laatste tijd terecht veel gepubliceerd.

  3. De gemeente spreekt over 2 locaties die ze hebben geselecteerd maar noemen niet welke, of zijn deze al bekend bij de werkgroep. Zo ja dan heb ik dat even gemist. Verder mijn complimenten voor julie inzet, helaas kan ik fysiek wegens gezondheids redenen niet veel betekenen.

  4. “Waarvan wij denken”… ze gaan dus gewoon hun eigen gang met een park waar “sport en groen mooi samen gaan” en wij buurtbewoners hebben het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *