Over donderdag 6 juni

Donderdag 6 juni worden de plannen voor uitbreiding van de hockeyclub behandeld in de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving. Aanvang 19:30 in het Stadhuis. Wij zouden het fijn vinden als u uw steun voor het groen laat blijken door hier zichtbaar aanwezig te zijn. We zouden om 19:15 willen verzamelen op het Stadhuisplein om gezamenlijk naar binnen te gaan. Hieronder enkele praktische punten:

 1. Als u goed wil laten zien dat u voor het groen bent laat dat dan blijken door een groen shirt of groene blouse aan te trekken.
 2. Het schijnt dat spandoeken zijn toegestaan. Gebruik in dat geval teksten en materialen die goed passen bij het thema groen.
 3. Wij werden getipt dat de hockeyclub donderdag een demonstratie organiseert vlak voor de vergadering (zie het brieffragment hieronder), dus de kans is groot dat voor- en tegenstanders elkaar op het Stadhuisplein ontmoeten. Wij gaan er van uit dat iedereen zich beschaafd gedraagt, maar mocht er zich toch iets vervelends voor doen, reageer dan met een positief gebaar (bijvoorbeeld geef een bloem aan een volwassene of een gezonde appel aan een kind).
 4. Onthoud goed: we zijn niet tegen sport maar voor groen!

We hopen u donderdag te ontmoeten!

Vrienden van het Roomburgerpark

Bijlage: fragment uit een rondschrijven van de hockeyclub

2 gedachtes over “Over donderdag 6 juni”

 1. Groen moet je doen
  Vers gras moet je ruiken
  Laat het bestuur van Leiden weten dat wij het verse groen in het park willen behouden.
  Kunstgras hoort op sportterreinen en in het park is het gras echt en levend

Reageren niet meer mogelijk.