Nieuwsbrief 02 Vrienden van het Roomburgerpark – 31 maart 2018

Inhoud

 1. Onderzoek van de Gemeente
 2. Buurt enquête
 3. Politieke partijen over het park

Wil je op de hoogte blijven?

Like onze Facebook-pagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief via het contactformulier.

3 gedachtes over “Nieuwsbrief 02 Vrienden van het Roomburgerpark – 31 maart 2018”

 1. De enquête waar naar verwezen wordt is gehouden in het gebied dat de “professorenwijk-oost” genoemd wordt. Dit gebied behelst maar een klein deel van de hele burgermeester-professorenwijk en kan daarom niet representatief genoemd worden. Immers het park wordt door meer mensen gebruikt dan genoemde professorenwijk-oost. Ik durf de stelling aan dat niet alleen de hele burgermeester/professorenwijk gebruik maakt van het park maar ook bijvoorbeeld de Roomburg- en Tuinstadwijk gebruik maken van het park.

  Uit deze, geografische beperkte, enquête mag dus zomaar een conclusie getrokken worden.

  Laten we bepalen welke functies wij aan het park willen geven en in welke mate. Laten we dan kijken hoe we dat kunnen bereiken zonder dat we ons ingraven in vooraf gemaakte loopgraven. Het zo zomaar kunnen dat met goed overleg er meer ruimte is en meer en betere functies ingevuld kunnen worden dan op dit moment. Laten we niet bang zijn voor veranderingen, maar ze omarmen als ze onze leefomgeving verbeteren.
  Ik roep zowel deze “club van vrienden van het roomburgpark” als de “club van vrienden van nieuwroomburgpark” op om met elkaar te overleggen. Met de bereidheid naar elkaars wensen en bezorgdheden te luisteren, open en eerlijk om zo tot constructieve ideeën te komen die iedereen ten goede komen. Niet alleen de hockeyers of tennissers, niet alleen de professorenwijk-oost, niet alleen de toch al rijke Burgermeesterwijk, maar heel Leiden.

 2. Beste Bert,
  Is wel eens geïnventariseerd hoe vaak en hoe lang hockeyvelden ongebruikt liggen (juni, juli, augustus, december, januari, februari) …
  Ik denk al met al wel 4 maanden.
  Groet!

  1. in de zomer worden de sportvelden door de scholen gebruikt tot de vakantie, dus in juli tot half augustus niet. In de winter afhankelijk van het weer. Hockey heeft wedstrijden tot begin juni, dan zijn er nog selectietrainingen, allerlei dagen als hockeykamp, D toernooi etc. In ieder geval de selectieteams trainen door, inclusief oefenwedstrijden, tot het begin van de schoolvakanties. Dan begint (afhankelijk van de periode van de zomervakantie) de training weer half augustus met een trainingsweek.
   In de winter is het weer vaak spelbreker, maar grosso modo wordt door de hockey club in de maanden december en januari niet op de velden getraind, wel in de zaal. Voor scholen is het heel afhankelijk van het weer of er buiten gegymd kan worden.
   Over het geheel kan gesteld worden dat op 3,5 maanden na de velden volop gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *