Mooi, maar ook kritisch durven kijken

Ik loop graag door het Roomburgpark. Een deels mooi park met deels mooie vegetatie. Maar ook heel veel brandnetels en berenklauw. Vooral brandnetels duiden op veel te veel stikstof (bijvoorbeeld als ammoniak of sulfaat). Het lijkt met deze foto’s alsof ik negatief ben over het Roomburgpark. Dat is niet zo, maar er zijn zoveel verbeteringen mogelijk.

Laten we met het besluit van B&W en het amendement van GL, CDA, D’66 en Sleutelstad samenwerken, uitdagingen aangaan, oplossingen vinden. Verkeersstromen, parkeerproblemen, licht- en geluidsoverlast aanpakken en er een prachtig groen, sportief park van maken waar iedereen zich thuis voelt. Precies zoals het burgerinitiatief NieuwRoomburgPark (www.nieuwroomburgpark.nl) het al tijd voor ogen heeft.

3 gedachtes over “Mooi, maar ook kritisch durven kijken”

  1. Laten we vooral eerlijk zijn, Ad. Het project van Nieuw Roomburg was vooral grootschalig met een vooral volledig omschoffelen van het bestaande gebied, met accent op uitbreiding tenniscomplex en hockey en een nieuw wijkgebouw. Er ligt nu de besluit van de raad, vastgelegd in een amendement waarvan de kern is dat er een 4e hockeyveld mag komen als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Hard werken dus aan een inrichtingsplan, gezamenlijk met alle betrokkenen. Er is dus geen sprake van een door de raad aangenomen b en w-besluit. Wat er lag in niet eens in stemming gebracht en door het aangenomen amendement ook niet meer aan de orde.

  2. “Precies zoals ……” De verwijzing naar de site nieuwroomburgpark.nl met daarin nog een 5e veld aan de Cronesteinkade en een situatietekening met een extra veld IN het parkgedeelte van Roomburgerpark vind ik verontrustend Ad. En wat is op dit moment de bedoeling van de button op de site om het beschreven plan te steunen? Er is na 20 juni een nieuwe situatie ontstaan. De interpretatie van Nieuwroomburgpark (zie ook de facebookpagina) bouwt niet echt aan mijn vertrouwen in het proces dat we nu met elkaar nog moeten beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *