2 gedachtes over “Ingezonden brief Roomburgerpark”

 1.  Krijn Schoonderwoerd stelt terecht dat senioren junioren fluiten (en trainen). Alleen daarom is het onmogelijk en onwenselijk om een club op te delen over twee of meer locaties. Maar ook het college en gemeenteraad hebben gekozen voor sterke sportverenigingen. Opdelen verzwakken de verenigingen.

  Maar Krijn is helaas ook vol in het valse frame gestapt van groen of sport. Terwijl het gaat over en-en.

  Als initiatiefnemers van een NieuwRoomburgPark hebben wij altijd gepleit voor én sport én park én biodiversiteit én ontmoeting én klimaatadaptatie én verminderen van verkeer in de wijk. En dat is allemaal mogelijk. En daarbij moeten we inderdaad elkaar zaken gunnen.

  Het college en de raad hebben dit uiteindelijk overgenomen met een amendement dat juist al die zaken verenigd. Het inrichtingsvoorstel begint morgen, maandag 3 februari met alle belanghebbenden in een burgerparticipatieproces. Dat voorstel gaat uitsluitend over én – én.

  Wij verwachten dat alle deelnemers ook met die insteek het proces beginnen én voltooien.

 2. Deze Krijn heeft het beste voor met zijn hockeyvereniging. Als de vereniging wil uitbreiden is dat prima, maar niet ten koste van het enige stukje natuur dat deze wijk rijk is. Als er behoefte is aan meer ruimte voor de hockey vereniging, gunnen wij allen deze vereniging de blijkbaar zo noodzakelijke uitbreiding. Maar niet in de enige eco spot van de wijk. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om dat te kunnen begrijpen. Deze Krijn heeft niets begrepen van hoe het werkt.
  Waarom gunt deze Krijn de bewoners van de wijk niet een gezonde plek om te wandelen en te recreëren in de openlucht? Waarom begrijpt deze Krijn niet dat het juist andersom is. Het parkje wordt de buurt niet gegund door de hockeyvereniging. Dus Krijn als je weet dat we het parkje niet kunnen oppakken en verplaatsen, dan blijft e maar één ding over en dat is de hockeyclub verplaatsen.
  Dat is logisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *