Een gedachte over “Hockey naar buiten de bebouwde kom”

  1. De heer Nooteboom stelt dat sportvelden buiten de bebouwde kom “horen” te liggen. Ik bestrijd deze stelling. Sport is onderdeel van een gezonde maatschappij, net zoals groen, schone lucht, gezonde voeding, water enzovoort.
    Anders dan de heer Nooteboom heeft meegemaakt liggen heel veel sportclubs en ook hockeyclubs (grote steden als Den haag en Rotterdam, maar ook Katwijk en Noordwijk) gelukkig binnen de bebouwde kom.

    Maar veel belangrijker, sportvelden ruim buiten de bebouwde kom betekent dat de jeugd moeilijker tot sporten komt, ze zijn dan afhankelijk van hun ouders om hen te brengen en te halen. Meer autobewegingen en dus meer vervuiling, minder vaak een uurtje op het veld doorbrengen, minder buiten zijn.

    De politiek en de gemeente Leiden zijn juist op het gebied van een gezonde maatschappij heel goed bezig. Kijk naar de mooie ontwikkelingen in de binnenstad, de aanleg van een prachtig singelpark, maar ook de plannen met het Roomburgpark en de sportvelden van Trigon en het Zoete Land. Juist de nota van de wethouder laat zien dat de gemeente beter en mooier groen wil in combinatie met sport en recreatie. Allemaal zaken waar de gemeente verantwoordelijk voor is.

    De bewoners van juist deze wijk zouden de voor- en nadelen van de nota moeten kunnen lezen en de gemeente moeten helpen groen, recreatie en sport in de wijk beter en mooier te maken. Woedend past deze wijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *