Ons park

Het Roomburgerpark is gelegen tussen de Kanaalweg en de Vollenhovenkade. Het park wordt door de buurtbewoners hoog gewaardeerd. Het is een plek waar de bezoeker even vrij kan zijn van alle drukte in onze samenleving, even los kan komen van het georganiseerde bestaan. Waar kan je nog zo maar even zitten, slenteren, een gesprekje voeren? Waar voert een kind nog eendjes?  Het Roomburger park is een mooi stukje publiek groen van iedereen en vooral ook voor iedereen. Je hoeft er geen lid van te zijn je mag er gewoon in en je mag er zijn. Vrijheid, blijheid.

Helaas duiken er regelmatig ambitieuze lieden op die plannen maken om het park anders te bestemmen. Een korte terugblik:

  • 2004 Plannen voor de huisvesting van een school voor 900 leerlingen
  • 2015 Plannen voor uitbreiding van de hockeyvereniging in het park, 1 variant getiteld “Leisure park
  • 2017 Plannen voor uitbreiding van de hockeyclub en de tennisclub in het park, getiteld “Third place“, in 2018 opgevolgd door het plan Nieuw Roomburg Park.

In 2018 is de Gemeente het haalbaarheidsonderzoek Wijksportpark Roomburg gestart dat als doel heeft een multifunctioneel sportpark mogelijk te maken. Op zichzelf een lovenswaardig initiatief. Jammer is alleen dat overwogen wordt het sportpark te laten uitbreiden ten koste van openbaar groen.

Wij zullen ons uiterste best doen om het park groen en voor iedereen toegankelijk te houden. Wil jij dit ook? Plaats dan een steunbetuiging via deze link.