Handen af van vrije ruimte – Toekomst

Het zou fijn zijn als de sportfaciliteiten blijven, maar niet als zij uitbreiden ten koste van de andere belangrijke functies van het park, waardoor velen in de buurt juist minder buiten zouden komen, minder zouden bewegen, minder aanspraak zouden hebben en er minder vogels, natuur, ruimte en zuurstof zou overblijven om van te genieten. Deze zaken moeten alle voor de wijk behouden blijven. Sportliefhebbers uit de verre omgeving moeten niet ons park bevolken ten koste van de wijkbewoners, laat de gemeente voor hen in hun eigen wijk iets realiseren, dat beperkt meteen onnodige autoritjes, onnodige verkeersdruk en milieubelasting.

Een gedachte over “Handen af van vrije ruimte – Toekomst”

  1. Heel erg mee eens. Alle functies van het park moeten behouden en waar mogelijk versterkt worden. En dat is ook haalbaar wanneer we goed nadenken over die functies en over mogelijke oplossingen om het park ook in de toekomst aantrekkelijk te houden. De hangplekcontainer is potentieel een plek waar het park slechter van kan worden maar heeft wel een functie. Bij een herinrichting kan die functie beter op een plek komem waar meer sociale controle is, bijvoorbeeld in het zicht van buurt of buurt/clubhuis.

    Minder eens met sporters uit andere wijken te weren. “Ons” park is niet van ons maar van de gemeente Leiden. Naturalis is ook niet alleen voor de wijken vlakbij Naturalis. Bovendien heeft niet iedere wijk ruimte voor een voetbal/tennis/korfbal/hockey/ etc club en willen mensen zelf kiezen welke sport zij willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *