Dank aan Factcheck 071

In het Leidsch Dagblad van 11 februari 2019 verscheen dit artikel: Geen voetbalvelden over voor hockey Roomburg

Naar aanleiding daarvan schreef ik deze ingezonden reactie. De redactie koos er helaas voor deze niet te plaatsen, daarom langs deze weg:

Dank aan Factcheck 071

Op donderdag 9 mei kon worden ingesproken bij de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving n.a.v.  plannen om de hockeyclub met 2 velden te laten uitbreiden in het  Roomburgerpark en Trigonpark. Vele insprekers betoogden dat uitbreiding in het groen niet nodig is omdat de hockeyclub kan uitbreiden op ongebruikte voetbalvelden.

Factcheck 071 onderzocht de claim en kwam tot de conclusie dat deze claim niet klopt: er is geen ruimte om de hockeyclub te laten verhuizen, want er is slechts een overschot van 2 voetbalvelden. Factcheck heeft hier echter de verkeerde claim onderzocht: de insprekers zeggen niet dat de hockeyclub moet kunnen VERHUIZEN naar onbespeelde voetbalvelden, maar hier moet kunnen UITBREIDEN.

Ik wil de factcheckers bedanken dat zij hebben aangetoond dat er ruimte is om de hockeyclub te laten uitbreiden met 2 velden op onbespeelde voetbalvelden. Dat die ruimte er is kan ook worden gelezen in de Beleidsnota Sport en Gezondheid die in april verscheen en nu ter inspraak ligt. Ik citeer: “Er is een overschot aan korfbal- en voetbalvelden en een tekort aan hockey- en rugbyvelden”.

Bert Stemerdink
Vrienden van het Roomburgerpark

3 gedachten over “Dank aan Factcheck 071”

  1. Fijn dat de factcheckers er zijn.
    Dat zij de rol op zich nemen de feiten te verzamelen die eigenlijk tijdens het participatieproces boven water zouden moeten komen.
    Het is dus niet eens nodig grien te offeren!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *