Brief van een hockey-ouder

We starten met een nieuwe rubriek: “U bent aan het woord”. Hierin kunnen vrienden van het groene park een bijdrage zetten die zij willen delen met de andere bezoekers van deze site. Wilt u hier ook iets delen? Stuur uw bijdrage naar roomburgerpark@outlook.com. Onderstaande opvallende brief stuurde Sander van Opstal aan een aantal raadsleden.

Brief aan de raadsleden

Geachte raadsleden,

Binnenkort gaat u een standpunt innemen inzake de uitbreidingsplannen van hockeyclub Roomburg.

Als wijkbewoner (niet direct betrokken) doe ik een dringend appel op u om deze plannen niet goed te keuren. Ik sluit mij van harte aan bij de actie van wijkhuisarts Jeroen Birnie die strijdt voor het behoud van het toch al zo schaarse groen in de stad Leiden en onze wijk in het bijzonder. Daar waar de plannen van Roomburg een beperkt aantal mensen ten goede komt (het betreft uitbreiding van de bestaande velden) treft het grotendeels verdwijnen van het roomburg park alle inwoners van de stad. Daarnaast staan de verwachte kosten van het “ ombouwen” van het park en de velden (rond de 8 miljoen) in geen enkele verhouding tot de opbrengsten. Tenslotte is ook de noodzaak van uitbreiding discutabel. Er zijn in de directe omgeving van Roomburg verschillende andere hockeyclubs die prima als alternatief kunnen fungeren.

Laten we zuinig zijn op de Leidse stadsparken!

Voor de goede orde: ik draag Roomburg een warm hart toe (alledrie mijn kinderen hebben bij Roomburg gespeeld) maar vind dat het belang van alle inwoners van Leiden zwaarder weegt dan een uitbreiding van een sportvereniging waarvan slechts een klein deel van de bevolking profiteert.

Met vriendelijke groet,

Sander van Opstal

8 gedachtes over “Brief van een hockey-ouder”

 1. Beste Sander,

  Kun je aangeven waar de ‘verschillende ander hockeyclubs’ in de ‘directe omgeving van Roomburg’ die als alternatief kunnen dienen, zich bevinden? (Je bedoelt toch niet Forescate (Voorschoten), LOHC (Oegstgeest)en Alecto (Leiderdorp)? Dan zal ik alle stadsparken noemen die dichterbij Roomburgerpark liggen.

  JN

 2. Ik heb mijn idee al eens eerder naar voren gebracht maar breng het nu nog maar eens onder de aan dacht.
  Verplaats het Zoete land naar het Roomburgerpark (groen bij groen) mogelijk een compensatie voor de tuinders. Op de vrij gekomen grond een hockyveld(sport bij sport). Naar mijn idee hoeft dit geen 8 miljoen te kosten.

 3. Ik heb dit al eerder naar voren gebracht maar herhaal het nog maar eens. Verplaats het Zoete land naar park Roomburg.(groen bij groen) misschien een compensatie voor de tellers. Op de vrij gekomen grond een hockeyveld( sport bij sport) Dit hoeft volgens mij geen 8 miljoen te kosten.

 4. Ik volg de ontwikkelingen rond Roomburgpark met veel interesse maar heb nooit de behoefte gehad om me in de discussie te mengen. Maar kom aub niet met dit soort brieven. Dat maakt de hele zaak erg belachelijk. Het begint al met de suggestieve titel. Hockey-ouder? Ja, makkelijk praten aangezien jouw kinderen wel gebruik hebben kunnen maken van de faciliteiten van Roomburg. Voor mijn kinderen is geen plek. En dat betekent niet dat ik automatisch voor de plannen ben maar kom niet met deze misplaatste sentimenten en stel ook niet dat dit heel Leiden aangaat. Wij zijn als wijkbewoners gezegd met dit mooie park maar nog meer met al het bijzondere groen op loopafstand aan de overkant van het water. Hou de discussie dus aub binnen het juiste perspectief

 5. Waarom het kleinste jongetje van de klas benoemen alsof dat voor de club Roomburg geldt. Misschien is het juist wel andersom?
  Aan de overkant van het water ligt Cronesteijn, nog geen 10 minuten lopen.

 6. Beter lezen, niet het hele maar wel grotendeels. Waar we, jong en oud, nu rond kunnen struinen lopen we straks op paden tussen de afrasteringen. Zo gaat de diversiteit van het Roomburgerpark verloren voor haar wijkbewoners, terwijl er zeker andere mogelijkheden zijn. Wil het kleine jongetje van de klas altijd zijn zin hebben ? Daar gaat het op lijken. Niet doen “ wees een vent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *