Besluit Roomburgerpark blijft uit

Leidsch Dagblad 7 juni 2019

Ik plaats onder het artikel nog enkele opmerkingen over het verloop en de uitkomst gisteren.

(Klik op de afbeelding om het artikel te lezen)

Volgens mij is in de vergadering ook de mogelijkheid van een extra veld op Trigonterrein verdwenen. Ik heb niet helemaal helder om welke redenen. Er wordt dus nu alleen nog gepraat over scenario’s met één extra veld (4 velden totaal).

In mijn waarneming hebben niet alleen VVD, maar ook D66 en CDA het voorstel van de gemeente gesteund om een 4e veld in het Roomburgerpark aan te leggen, wel elk met eigen kanttekeningen en opmerkingen.

Daarnaast heb ik de conclusie getrokken dat de PvdA ook tegen de aanleg van een 4e veld in het Roomburgerpark is (niet alleen SP, PS, PvdD en CU).

Er zullen nog 3 moties volgen:

 1. Groen Links wil een motie indienen met meer onderzoek naar de effecten op biodiversiteit in het park, en mogelijk ook met een oproep tot onderzoek naar meer alternatieven.
 2. Partij Sleutelstad wil een motie indienen om het participatieproces door een onafhankelijke partij te laten evalueren.
 3. De VVD wil een motie indienen waarbij een plafond wordt gesteld aan de financiering van extra hockeyvelden uit sportbudget.

20 juni worden de plannen behandeld in de Raad.

Dit is mijn interpretatie. Mochten anderen aanvullingen of opmerkingen hebben, dan stel ik voor een reactie op dit bericht te plaatsen.

Bert Stemerdink
Vrienden van het Roomburgerpark

2 gedachtes over “Besluit Roomburgerpark blijft uit”

 1. Nog een paar aantekeningen. Ik denk dat de grootschaligheid van een variant met multifunctioneel gebouw geen kans maakt. Parkeren op de ruimte bij de molen is niet meer genoemd. Speeltuin blijft waar die nu ligt. Ook voorstel 1 lijkt geen kans te maken. Blijft over een minimalisch plan van CDA, met hooguit 1 veld er bij. Onzekerheid over terrein bij Lorentz school. Ik denk dat de suggestie van de wethouder dat park nu niet voldoet aan criterium wijksportpark geen stand heeft gehouden. Opletten dat parkeren op strook langs kanaalweg zou moeten gebeuren op kwetsbaar terrein langs sloot dat er nu al desolaat uitziet. Opvallend dat over tennisvelden nauwelijks gepraat is. Deze verplaatsen naar elders zou ook oplossing zijn voor hockeyclub. Waarom door niemand genoemd? Wethouder heeft geen kaas gegeten van groen en biodiversiteit.

 2. Beste Vrienden van het Roomburgerpark,
  Wat goed dat jullie je inzetten voor behoud van dit schitterende park.
  Over de uitbreiding van de hockeyclub: Ik hoop dat er een andere oplossing gevonden wordt die niet ten koste gaat van het groen.

  Heel veel succes gewenst.

  Met vriendelijke groet,
  Bas van Emmerik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *